SERIESPEL ÖPPEN KLASS OCH DAMER

Aktuell spelomgång

Vi spelar fyra omgångar per år och just nu pågår spelomgång VT1-23 som pågår 16/1 – 2/4 2023.

Nästa omgång VT2-23 startar 16/4 och pågår till 18/6.

Vill du vara med nästa omgång? Vi tar emot nya anmälningar löpande så anmäl er så fort ni kan för att komma med i nästa omgång.

Anmälan sker till seriespel@eskilstunapadel.se. Ange namn, e-postadress, telefonnummer och eventuella önskemål kring division.

Information och anmälan:

Seriespelet ligger i Playtomic och ni ser all info i appen där ni också registrerar resultatet efter färdigspelad match.

Klasser och antal lag:

Vi har tre olika klasser i seriespelet:
Women´s Padel League by Cosmetink, spelas på söndagar.
ELON Padel League, öppen klass, spelas söndagar.
Mixed Team Padel League, spelas vardagkvällar.

Speltider:

Matcherna spelas på söndagar från kl. 09.00. Alla matcher i Dam och Öppen klass spelas över 90 min.

Indelningar i divisioner:

Grunden är att ha 8 lag/division där två lag flyttas upp och två lag flyttas ned efter färdigspelad omgång, men utefter antal anmälda lag kan det bli fler eller färre antal lag/division. Vår ambition är alltid att ha så spelmässigt jämna divisioner som möjligt. Nya lag sätts i första hand in längst ned men vi kan även placera in lag högre upp om det finns plats och om spelstyrkan passar. Vi har även möjlighet att flytta upp lag fler divisioner om det finns plats och vi upplever att spelstyrkan passar. Bedömningar var lag ska hamna görs utefter tidigare resultat i seriespelet, bedömd spelstyrka och rating. Det går såklart även att komma med önskemål i samband med anmälan.

Byte av matchtider:

Grunden är att matchen ska spelas utsatt tid, ta gärna in en reserv om ni vet med er att det kommer att bli svårt att få ihop det med matcher. Vi kommer inte att förlänga omgången och vi kan heller inte garantera att det kommer att finnas reservtider till alla. Playtomic är i nuläget tyvärr inte uppbyggt så att ni själva kan boka av och byta speltider utan allt måste ske manuellt via oss. Det ställer krav på att ni har en bra dialog mellan lagen och att ni är ute i god tid så att vi hinner ändra.

Följande regler gäller när ni vill byta tid:

Kontakta motståndarna i god tid via chatten som ni kommer åt i appen. En spelare i det lag som vill byta speltid kontaktar admin via seriespel@eskilstunapadel.se och meddelar önskemål om ny tid.
Vi bokar om tiden och bekräftar till den som kontaktat oss.

Reservtider är:
Måndag-torsdag fram t o m kl. 17.30 och från kl. 20.
Fredag-söndag hela dagarna
Fria bokningar på STIGA Sports Padel Center Folkestaleden.

OBS 1!
Avbokningar/ändringar ska meddelas oss SENAST fredagar kl. 14.00 för att vi ska ha möjlighet att hinna ändra matchen. Ni får endast avboka/ändra en match i taget.

OBS 2!
Vi tar inga meddelanden om avbokningar/ändringar via sms, messenger eller via appen! Det är mejl till seriespel@eskilstunapadel.se som gäller, detta för att vi ska kunna hålla ordning på allt.

Reservtider:

Måndag-torsdag fram t o m kl. 17.30 och från kl. 20.
Fredag-söndag hela dagarna
Fria bokningar på STIGA Sports Padel Center Folkestaleden.

Reserver

Vi vill ju att alla matcher ska genomföras och alla lag har rätt att ha en reserv som hoppar in när någon inte kan. Reserven ska ha liknande spelstyrka som de ordinarie spelarna. Hittar man ingen annan kan man låna in en spelare från ett annat lag som spelar i en lägre division. En reserv kan ej hoppa in i två olika lag i samma serie i en och samma omgång.
Man får inte spela med en reserv som spelar i samma grupp. Meddela alltid motståndarna när ni sätter in en reserv och vem det är. Om man byter ordinarie spelare i laget under pågående omgång måste detta meddelas till: seriespel@eskilstunapadel.se

Under match:

– Sidbyten sker vid set.
– Flytta gamekulorna efter varje game.
– Den som servar räknar högt.
– Man dömer sin egen sida, tveksam boll döms rätt.
– När slutsignalen går spelas boll som är i spel färdigt, påbörjat game eller tiebreak
räknas ej.
– Vi tillämpar ”Golden point”
– Fler regler finns i appen
– I övrigt gäller såklart sunt förnuft och Fair Play.

Avgift:

1150 kr/spelare per omgång vid 8 lag/division (priset anpassas om det blir färre/fler lag). Medlemsavgift i Eskilstuna Padel Club tillkommer med 300 kr/år.

Frågor?

Skicka alla frågor till seriespel@eskilstunapadel.se

Håll serven och lycka till!